Nyheter

Chevron
Första träningen avklarad för Uwe Rösler

Första träningen avklarad för Uwe Rösler

Efter det att Malmö FF och Magnus Pehrsson gick skilda vägar avslutade klubben vårsäsongen med sportchef Daniel Andersson vid sidlinjen. Tidigare i veckan presenterade man tysken Uwe Rösler som ny tränare. Idag höll han sin första träning med spelarna.

Malmö FF:s första del av säsongen har inte gått som man förväntat sig. Som regerande mästare hade klubben hopp om en ny topplacering men i nuläget ligger man på tionde plats. Elva poäng efter serieledande Hammarby.

En inledning på året som gjorde att man valde att bryta med Magnus Pehrsson och avsluta våren med Daniel Andersson, i vanliga fall sportchef, som tillfällig huvudtränare. Det blev tre matcher för Andersson innan sommaruppehållet och i tisdags presenterades så Uwe Rösler som ny tränare för de mesta svenska mästarna.

Flera av spelarna träffade sin nya tränare redan i tisdags, men det var först på torsdagen som han höll sin första träning med sitt nya lag.

En av spelarna som gjorde sin första träning med Uwe Rösler som MFF-tränare var lagkapten Markus Rosenberg. Han säger till Fotbollskanalen att det är omöjligt att bilda sig en uppfattning om en tränare på bara en träning.

– Det är väldigt nytt. Träffade honom snabbt efter presskonferensen och sedan hade vi ett träningspass i dag. Det är helt omöjligt att bilda en uppfattning. Det smäller, det ska springas, så det är kul. Det är precis vad som behövs, säger Markus Rosenberg.

Andreas Vindheim var också positiv efter träningen.

– Han kommer in med lite nya idéer. En annan röst, säger Vindheim.

Malmö FF laddar upp för att göra en bättre höst och Bonke Innocent gillade tyskens första träning.

– Det var en riktigt bra träning. Det är första träningsveckan nu och vi behöver sådana här träningar innan andra halvan av säsongen börjar, säger Innocent.