Försvarsstarkt Halmstad vann första kvalmötet

Halmstad BK gick vinnandes ur mötet mot Helsingborg när den första av två matcher i kvalet till Allsvenskan 2022 spelades.

Helsingborgs IF – Halmstads BK: 0-1
Bortalaget Halmstads BK fick en drömstart på Olympia när den första av två kvalmatcher spelades med ett allsvenskt kontrakt i potten. Efter en hörna lyckades Sadat Karim sätta bollen i mål i den 7:e minuten och ge HBK ledningen med 0-1. Men mycket mer hände inte i den första halvleken. Spelet skedde till största del på ytan mellan de två straffområdena och inget av lagen skapade särskilt farliga lägen. Precis som resten av året visade HBK på ett stabilt försvar och satsade på att hålla sin ledning resten av matchen. HIF jagade reducering men hade svårt att komma igenom Andreas Johansson och hans kollegor i Halmstads backlinje.

Resultatet betyder att Halmstad BK har ett bra utgångsläge inför returmötet som spelas på Örjans Vall på tisdag kl. 19.00.