Fyra uddamålssegrar på söndagen

Sirius, IFK Göteborg, Malmö FF och Varbergs BoIS avslutar helgen med att fira tre allsvenska premiärpoäng.

IK Sirius – GIF Sundsvall 2-1
Pontus Engblom satte på ett karaktäristiskt och måltjuvsvässigt sätt 1-0 till gästerna med pannan efter halva den första halvleken. Resultatet stod sig halvleken ut och nykomlingen Sundsvall såg ut att trivas. I den andra halvleken vaknade hemmalaget och efter åtta minuter hittade islänningen Aron Bjarnason rätt efter en fin framspelning från Filip Rogic.

Ledningsmålet kom sedan efter att förra årets stora Siriusmålskytt Chrstian Kouakou hittat rätt med fem minuter kvar.

IFK Göteborg – IFK Värnamo 2-1
Kamratmötet på Gamla Ullevi inleddes efter att Joel Alme sjungit in fotbollsvåren ackompanjerad av fullsatta läktare. Väl på fotbollsplanen var det Simon Thern som visade att släkten är värst när han pangade in 1–0 för IFK Göteborg mot tränarpappa Jonas Värnamo-gäng. Nykomlingen kom dock tillbaka och på tal om att panga in mål så var det precis det som Abdussalam Magashy gjorde när han satte IFK Värnamos första mål i Allsvenskan någonsin.

Några poäng blev det dock inte för Värnamo. Marcus Berg gjorde sitt första mål för säsongen och säkrade de tre premiärpoängen till IFK Göteborg.

Kalmar FF – Malmö FF 0-1
På Guldfågeln Arena var det gästernas Veljko Birmancevic som fixade den första stora chansen i matchen. Men trots att han rundade hemmamålvakten hann försvararna hem och fredade sitt mål. Matchen bjöd på mycket kamp och känslor och flera lägen där det ropades på straff. Men domare Glenn Nyberg var konsekvent och blåste inte åt något håll.

När det första målet väl kom var det Isaac Kiese Thelin som gjorde det. MFF-anfallaren nådde högst på ett inlägg från höger och fixade ledningsmålet med pannan.

IFK Norrköping – Varbergs BoIS 0-1
I Norrköping var det hemmalaget som skapade det mesta av farligheterna, men det var Varbergs Alexander Johansson som gjorde matchens enda mål. 17 minuter in i den andra halvleken utnyttjade han ett försvarsmisstag, löpte sig in i offensivt straffområde och placerade säkert in ledningsmålet.