Fyramålsseger för BK Häcken

BK Häcken återtog under måndagen serieledningen efter seger borta mot GIF Sundsvall. Samtidigt blev det mållöst på Varberg Energi Arena mellan Varbergs BoIS och Helsingborgs IF.

GIF Sundsvall – BK Häcken: 1–5
Storskytten Alexander Jeremejeff gav sitt BK Häcken ledningen från straffpunkten redan i den sjunde minuten. GIF Sundsvall skulle dock snabbt replikera – och också det via en straffspark. Pontus Engblom sköt in den kvitteringen. Sedan dröjde det en bit in i den andra halvleken innan det lossnade för gästerna. Even Hovland satte dit 1–2, och kort efter kom 1–3 via Alexander Jeremejeff. Spiken i kistan satte Oscar Uddenäs när han med tio minuter kvar att spela satte dit 1–4. Lars Olden Larsen kunde slutligen fastställa slutresultatet, 1–5.

Varbergs BoIS – Helsingborgs IF: 0–0
På Varberg Energi Arena fick publiken inte se några mål den här måndagsaftonen. Matchen slutade 0–0 och därmed fick de båda lagen, båda i den nedre delen av tabellen, dela lika på poängen. Varbergs BoIS är fortsatt ovanför kvalstrecket medan Helsingborgs IF är kvar på jumboplatsen.