Nyheter

Chevron
Ghoddos skänker sina vinstpengar till ÖFK Cosmos

Ghoddos skänker sina vinstpengar till ÖFK Cosmos

Saman Ghoddos skänker sina prispengar från Svenska Spel för utmärkelsen Månadens spelare till Östersunds FK:s samhällsengagemang ÖFK Cosmos som möjliggör för en grupp flyktingar från Darfur att spela fotboll i det svenska seriesystemet.
– För mig är det ett privilegium att kunna hjälpa och det är för mig en självklarhet att skänka 10 000 kronor till Darfur United, säger Ghoddos till Svensk Elitfotboll.

Östersunds FK samarbetar sedan något år med flyktingpojkarna i Darfur United. ÖFK samlar in pengar till Darfur och Darfur spelar fotboll under namnet ÖFK Cosmos i Div.6 Jämtland/Härjedalen. Östersunds FK beskriver ÖFK Cosmos som ett spännande integrationslag med spelare från många delar av världen.

Saman Ghoddos skänker nu prispengarna från Svenska Spel till Månadens spelare till ÖFK Cosmos.
– I mitt liv har jag lärt mig att kvalitén på mitt egna liv är lika med kvalitén jag bidrar med till andras liv. För mig är det ett privilegium att kunna hjälpa och det är för mig en självklarhet att skänka 10 000 kronor till Darfur United, menar Ghoddos och fortsätter.

– Vi har redan ett pågående projekt som heter Zero point one där 0,1% av min och spelarnas löner varje månad går till Darfur United (ÖFK Cosmos). Därför känns det naturligt att detta också går till Darfur.

Läs mer om Darfur United på ÖFK:s hemsida.