Nyheter

Chevron
Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

Tidigare i sommar gick IFK Norrköping skilda vägar med Rikard Norling. Nu står det klart att danske Glen Riddersholm tar över som huvudtränare för Peking.

Riddersholm har tidigare tagit FC Midtjylland till guld i Danmark och arbetat i bland annat Esbjerg, Århus, SönderjyskE och senast i belgiska Genk.

– IFK Norrköping har en stolt tradition. Fotboll är kultur i staden, det är en riktig fotbollsstad – och arbetarstad. Det matchar riktigt bra med mig som tränare. Man jobbar hårt, seriöst och ambitiöst för att uppnå resultat. Jag brinner för fotboll och min passion är att vara fotbollstränare. Jag älskar att utveckla spelare och värdesätter att det ska finnas en bro mellan akademin och förstalaget, säger Riddersholm till IFK Norrköpings hemsida.

50-åringen ska nu försöka få IFK Norrköping att röra sig uppåt i tabellen. 

– Det har varit en stor urvalsprocess med många namn och intervjuer, nu känner vi oss mycket tillfreds med att presentera Glen som huvudtränare. Glen har stor erfarenhet från flera föreningar på högsta nivå i Danmark, och även i Belgien. Glen har jobbat den långa vägen som tränare i många olika miljöer och han är en stor föreningsmänniska. Han passar helt in i den kravprofil vi vill ha på en tränare i IFK Norrköping, säger Tony Martinsson, tillfällig sportchef i klubben, till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån