Nyheter

Chevron
Granqvist: ”Måste vara vaksamma mot Häcken”

Granqvist: ”Måste vara vaksamma mot Häcken”

Helsingborgs IF:s lagkapten Andreas Granqvist dras med ljumskproblem. Nästa möte med BK Häcken ska dock inte vara i farozonen.
– Det gör ont som fan emellanåt, men det är ingen fara på det sättet, säger mittbacken.

Nykomlingen Helsingborgs IF tog en stark 3-1-seger hemma mot topptippade IFK Norrköping i den allsvenska premiären förra helgen.

Lagkaptenen Andreas Granqvist har sedan dess vilat från flera träningsmoment på grund av ljumskproblem, men han räknar ändå med att finnas tillgänglig när man möter BK Häcken på bortaplan i nästa match.

– Jag var med i allt utom spelövningarna och på den matchförberedande träningen är jag med. Sedan har vi nio dagar efter matchen till hemmamötet med Hammarby, det är fint för mig. Det känns bra med det upplägget, säger Granqvist enligt Kvällsposten.

Granqvist tror på en märkbart annorlunda matchbild när man tar sig till Bravida Arena för match på lördag.

– Närkampsspelet kommer att bli annorlunda. Vi är aggressiva här på Olympia och det märkte vi mot Norrköping att de inte var vana vid att vi kom så tajt på dem hela tiden. Där måste vi vara vaksamma mot Häcken, kanske inte vara riktigt lika aggressiva så vi inte riskerar att gå bort oss hela tiden, säger Granqvist.

Foto: bildbyrån