Häcken forsade fram till tre nya poäng

BK Häcken befäster sin plats i toppen av tabellen. Fjärde raka segern kom under lördagen då IFK Värnamo besegrades med klara 4–1.

BK Häcken – IFK Värnamo: 4–1
Serieledande Häcken kom till lördagens möte med nykomlingen IFK Värnamo med tre raka segrar och hållna nollor i ryggen. Det var ingen överraskning att man fyllde på med gott om folk i offensiven, och även om IFK länge stod emot kunde Mikkel Rygaard placera in 1–0 i slutet av den första halvleken. Skytteligaledaren Alexander jeremejeff tryckte in sitt 20:e mål för säsongen i den 55:e minuten, och i den 80:e minuten avslutade inhopparen Ibrahim Sadiq ett mösteranfall genom att slängnicka in 3–0 i öppen bur. Sadiq blev tvåmålsskytt tio minuter senare, men någån hållen nolla skulle det inte bli för hemmalaget idag. I den 93:e minuten kunde nämligen Abdussalam Magashy lägga in ett trösmål från fritt läge i straffområdet.

Degerfors IF – GIF Sundsvall: 3–1
Degerfors IF och GIF Sundsvall låg båda på nedflyttningsplats inför lördagens möte mellan lagen i den 20:e omgången. Efter matchen på Stora Valla har hemmalaget tagit sig förbi Helsingborgs IF och upp på kvalplats. Det var dock gästerna som började bäst på Stora Valla. Pontus ENgblom skickade kyligt in 1–0 från straffpunkten redan i den sjunde minuten. Tio minuter senare var det dock kvitterat, 1–1-målet kom på volley från Diego Campos högerfot. Campos visade upp sin känsla i högerdojan igen i den 57:e minuten då hans långa frispark nickades i mål av Gustaf Lagerbielke vid den bortre stolpen. Sebastian Ohlsson valsade upp med bollen i den 79:e minuten och serverade Omar Faraj, som slängde sig fram och stötte in slutresultatet 3–1 i öppet läge.