Nyheter

Chevron
Häcken nickade sig till seger i Svenska Cupen

Häcken nickade sig till seger i Svenska Cupen

BK Häcken vinner Svenska Cupen efter en 3-0-seger i finalen mot AFC Eskilstuna.

Alexander Faltsetas och Joona Toivio såg med nickmål till att BK Häcken tog sin andra seger i Svenska Cupen på fyra år då AFC Eskilstuna besegrades i finalen under torsdagen.

I ett regnigt Göteborg gav mittfältaren Faltsetas Häcken ledningen i den tionde minuten då han fick perfekt träff med skallen på en högerhörna.

AFC stack upp med ett par farliga chanser i varsin halvlek, men även Häcken hade gyllene lägen att utöka ledningen. Och till slut kom 2-0, då mittbacken Joona Toivio hoppade högst och nickade in Adam Anderssons frispark en kvart från slutet.

Häcken, som lottades att spela matchen hemma på Bravida Arena, kunde sedan hålla undan och även sätta 3-0 då inhopparen Viktor Lundberg satte spiken i kistan i den 93:e minuten.

– Vi har varit väldigt bra i cupen, framför allt när man ser på de tidigare matcherna. Vi har gjort mycket mål och varit bra offensivt, som vi var idag också, säger Häcken-backen Toivio efter matchen.

Turneringsvinsten innebär även att BK Häcken tar plats i Europa League-kvalet i sommar tillsammans med IFK Norrköping och Malmö FF, medan AIK kvalar till Champions League.

Foto: bildbyrån