Nyheter

Chevron
Häcken ny etta efter seger i seriefinalen

Häcken ny etta efter seger i seriefinalen

BK Häcken tar över serieledningen från Djurgården efter att ha vunnit mötet mellan de båda lagen under söndagen.

Djurgården – BK Häcken: 0–1
Det vankades seriefinal på Tele2 Arena när Djurgården och BK Häcken möttes under söndagen. Båda lagen stod på 48 poäng inför matchen, där Djurgården toppade tabellen på bättre målskillnad. Efter att Häcken vunnit i Stockholm är det nu de svartgula från Hisingen som toppar tabellen med tre poäng. Det var Lars Olden Larsen, framspelad av Ibrahim Sadiq, som stötte in matchens enda mål i den 40:e minuten.

IF Elfsborg – Kalmar FF: 0–2
Mitt i den 25:e omgången går Kalmar FF upp på tredje plats i Allsvenskan. Laget tog sin femte seger på sina sju senaste matcher då man vann borta mot Elfsborg efter två sena mål i den första halvleken i Borås. Först var Sebastian Nanasi kylig då han tog ned ett inlägg och tunnlade Hákon Valdimarsson i hemmamålet, sedan kunde Filip Sachpekidis till sist trycka in bollen efter en trippelchans för KFF.

GIF Sundsvall – IFK Göteborg: 3–2
Giffarna öppnade starkt hemma mot IFK Göteborg och hade en 3–0-ledning i halvtid. Lagkaptenen Pontus Engblom klackade in 1–0 och satte sedan 2–0 på straff innan det var dags för Peter Makrillos att öppna sitt målkonto i Sundsvall med sitt 3–0-mål på tilläggstid. Blåvitt reste sig efter pausvilan och hittade först en reducering genom Erik Sorga i den 64:e minuten, och även om det också skulle komma ett 3–2-mål från Gustaf Norlins panna så var det i den 94:e minuten, och hemmalaget kunde hålla undan och ta tre efterlängtade poäng.

Malmö FF – IFK Värnamo: 0–0
IFK Värnamos svit på fyra raka segrar fick ett slut borta mot Malmö FF, där slutresultatet skrevs till 0–0. MFF tappar därmedlite tempo i toppstriden, medan nykomlingen Värnamo tog ytterligare ett steg mot att tidigt säkra det allsvenska kontraktet då man har tio poäng ned till Degerfors IF på kvalplats.

AIK – Helsingborgs IF: 2–0
AIK kliver förbi Malmö FF i tabellen och upp på fjärde plats efter att man vunnit hemma mot 15:e-placerade Helsingborgs IF. John Guidetti gjorde allt på egen hand då han sköt in 1–0 i bortre krysset i inledningen av den andra halvleken, och djupt in på stopptid kunde Zachary Elbouzedi själv kontra in spiken i kistan med en lång löpning och ett kyligt avslut i friläge.

Foto: Bildbyrån