Häcken rusar mot guldet

Häcken slog Malmö FF hemma och kan bli mästare i kostym redan på måndagen. Tidigare på söndagen vann Degerfors i Helsingborg och det betyder att HIF spelar i Superettan nästa säsong. Dessutom vann Elfsborg mot Hammarby efter ett sent avgörande.

Helsingborgs IF – Degerfors IF 1-2
Elfsborgslånet Gustaf Lagerbielke forsätter att göra viktiga mål för Degerfors. Mot Helsingborg satte han ledningsmålet redan efter fyra minuter. Hemmalagets Amin Al-Hamawi kvitterade. Men seger krävdes för att drömmen om nytt kontrakt skulle leva för skåningarna. Man tryckte på framåt, men istället för ett hemmamål satte Nikola Djurdjic spiken i Helsingborgs allsvenska kista fyra minuter in på tilläggstid. Helsingborg nedflyttade samtidigt som Degerfors klättrade upp på säker marke efter nionde raka matchen utan förlust.

IF Elfsborg – Hammarby 2-1
Elfsborg tog ledningen på Borås Arena i den första halvleken genom Alexander Bernhardsson. Bajen kom tillbaka i den andra och för fjärde matchen i rad hittade Joel Nilsson rätt. 1-1 såg också ut att bli slutresultatet, men Noah Söderberg ville annat. Efter en upprullning på offensiv vänstersida tryckte Söderberg in segermålet för boråsarna i den 89 minuten.

BK Häcken – Malmö FF 2-1
Getingarna från Hisingen går som tåget och är nu väldigt nära sitt första SM-guld. Redan efter 35 sekunder satte Lars Larsen 1-0 inför ett jublande Bravida Arena. I den andra halvleken växte hoppet för gästerna när skytteligaledaren Alexander Jeremejeff fick syna det röda kortet. men istället för MFF-mål kontrade Häcken snabbt och Samuel Gustafsson satte 2-0. Felix Beijmo reducerade för Malmö med fem minuter kvar, men närmre än så kom inte de regerande mästarna.

Häckens 13:e raka match utan förlust i Allsvenskan var ett faktum. Nio poäng skiljer nu mellan Häcken på förstaplatsen och närmast jagande Djurgården. DIF måste alltså vinna sina tre återstående matcher och Häcken förlora sina för att Lennart Johanssons pokal inte ska hamna på Hisingen.