Nyheter

Chevron
Häcken säljer skyttekungen Jeremejeff

Häcken säljer skyttekungen Jeremejeff

Alexander Jeremejeff var med om att skjuta BK Häcken till ett historiskt SM-guld 2022. Nu säljs han till grekiska Panathinaikos.
– Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger sportchefen Martin Ericsson.

Alexander Jeremejeff skrev in sig i historieböckerna ifjol då han vann SM-guld med BK Häcken och skytteligan i Allsvenskan på 22 mål. Under sommaren ryktades det om en flytt, men anfallaren stannade på Hisingen och sköt klubben till sin första förstaplats i Allsvenskan. Under fredagen blev det dock klart att Häcken säljer Jeremejeff till grekiska Panathinaikos.

– Vi gjorde ett val under sommaren att behålla Alex för att ge oss chansen att gå för guldet, med vetskapen att den ekonomiska uppsidan var betydligt större under sommaren än idag. Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

– Det var en speciell situation i somras men jag är glad över att jag stannade kvar och att laget kunde ta det hela vägen och vinna det efterlängtade guldet, säger Alexander jeremejeff själv.

Läs mer på BK Häckens webbsida.

Foto: Bildbyrån