Nyheter

Chevron
Häcken säljer Wålemark för rekordsumma

Häcken säljer Wålemark för rekordsumma

BK Häcken meddelade under måndagen att man sålt offensive mittfältaren Patrik Wålemark till Feyenoord. 20-åringen blev i och med flytten Häckens största försäljning någonsin.
– Det känns väldigt bra att vi fått till en viktig affär för klubben, samtidigt som det känns som helt rätt karriärsteg för Patrik, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Patrik Wålemark kom till BK Häcken inför säsongen 2020. Trots att laget hade det tufft på planen under 2021 blommade den vänsterfotade offensive mittfältaren ut ordentligt och när säsongen summerades landade han på nio mål och sju assist på 29 spelade matcher.

Wålemark hade kontrakt med Häcken till och med säsongen 2024, men nu står det klart att klubben säljer 20-åringen till nederländska storklubben Feyenoord för en rekordsumma.

– Vi har varit lugna i att vi känt att Patrik kunde fortsätta utvecklas och prestera hos oss men nu hittade vi en helhetslösning med Feyenoord där alla parter blir vinnare. Det känns väldigt bra att vi fått till en viktig affär för klubben, samtidigt som det känns som helt rätt karriärsteg för Patrik, säger sportchefen Martin Ericsson.

– Det här halvåret är första gången jag har spelat inför publik och jag vet inte om jag skulle gjort det här utan dem bakom mig. Jag är jättetacksam för allt stöd och all kärlek jag fått under de här två åren, säger Patrik Wålemark.

Läs mer på BK Häckens webbsida.

Foto: Bildbyrån