Häcken sist in i Svenska Cupens gruppspel

Under onsdagskvällen spelades den sista matchen i Svenska Cupens andra omgång. BK Häcken går vidare till gruppspelet efter att ha besegrat Jonsereds IF med 4–1.

BK Häcken gjorde den korta resan österut till Jonsereds IP under onsdagskvällen för att spela sin uppskjutna match i Svenska Cupens andra kvalomgång. Pontus Dahbo, med sin pappa som ledare på motståndarbänken, gav de regerande cupmästarna ledningen i den första halvleken, men hemmalaget skapade nerv efter pausvilan.

1–1 kom nämligen bara sju minuter in i den andra halvleken, ett resultat som stod sig i över 20 minuter. Men sedan drog Häcken ifrån. Momodou Sonko satte 2–1 med kvarten kvar att spela och Dahbo blev tvåmålsskytt på stopptid. Innan domaren blåste av matchen hann även nyförvärvet Edward Chilufya skriva in sig i målprotokollet för gästerna.