Häcken tillbaka i vinnarspåret

Efter en tung förlust bort mot Halmstad på Örjans vall förra omgången var det inget snack om saken att Häcken bestämt sig för att hitta tillbaka till vinnarspåret hemma mot Degerfors.

BK Häcken – Degerfors IF: 6-1
På Bravida Arena tog de regerande mästarna och tabelltvåan BK Häcken emot Degerfors IF. Efter en varierande inledning på säsongen och två inspelade trepoängare var det på förhand en tuff uppgift för Degen. Hemmalaget, med en dråplig 1-0 förlust senast mot Halmstad, var sugna på revansch. Och redan efter 2 minuter hittade Häckens Bénie Adam Traore nät och gav hemmalaget ledningen med 1-0. I den 26:e minuten fick Dijan Vukojevic till en fullträff från utanför straffområdet och kvitteringen var ett faktum. Det var dock inget som bröt Häcken. Bara en minut senare fick Häcken ett mål bortdömt för offside men fortsatte att forcera framåt och gick till halvtidsvila med resultatet 4-1. Även andra halvlek var Häckens, två ytterligare mål gav hemmalaget en viktig trepoängare för att hänga med i fighten om tabelltoppen. Bénie Adam Traore gjorde ytterligare ett mål och dessutom fick även Ibrahim Sadiq, Simon Sandberg, Akoua Romeo Amane och Momodou Lamin Sonko skriva in sig i målprotokollet.

Varbergs BoIS – IFK Norrköping: 1-3
Varberg har haft en tuff start på säsongen och har, efter sju spelade matcher samlat ihop fyra poäng och en sistaplats i tabellen. Lördagens motstånd, IFK Norrköping har däremot bara en förlust i bagaget och kommer senast från en 2-0 vinst mot Degen på Stora valla. Men Peking hade svårt att driva upp tempot och hitta hela vägen fram i första halvleken på Påskbergsvallen. Istället var det hemmalaget som tog ledningen genom halvlekens enda mål Luke Le Roux i den 13:e minuten. I andra halvlek gick Peking ut med en högre skärpa och ett mer aggressivt tempo och kvitterade i den 60:e minuten genom Christoffer Nyman. I den 69:e minuten kom ledningsmålet för bortalaget genom Vito Hammershoj-Mistrati och tio minuter senare fastställde Kristoffer Khazeni slutresultatet till 3-1.