Häcken vände och vann på Strandvallen

Serieledande BK Häcken plockade första trepoängaren efter sommaruppehållet då man vände och vann borta mot Mjällby AIF.

Mjällby AIF – BK Häcken: 1–2
Mjällby AIF var obesegrade hemma på Strandvallen i Allsvenskan 2022 – fram till den 13:e omgången. Under söndagen blev serieledande BK Häcken första bortalaget att plocka tre poäng på Listerlandet. Det började dock bra för MAIF då Viktor Gustafson gav laget ledningen efter ett fint väggspel med Mamudu Moro i den 40:e minuten. Tio minuter, plus en halvtidspaus, senare var det kvitterat då Leo Bengtsson slog in en retur, hans första mål för säsongen. Med tio minuter kvar att spela kunde sedan Ali Youssef fullborda vändningen då han lyfte in 2–1 med en välplacerad nick.

IF Elfsborg – AIK: 2–2
Fjolårsfyran IF Elfsborg tog emot tabelltvåan AIK hemnma på Borås Arena under söndagen. Gästerna tog ledningen då Nicolas Stefanelli dök upp vid den bortre stolpen och nickade in 1–0 efter ett långt inkast. Fasta situationer var matchens melodi och Elfsborg kvitterade då Gustav Henriksson slängde sig fram och stångade in Johan Larssons inåtskruvade hörna i den 25:e matchminuten.

Benjamin Mbunga Kimpioka gjorde sedan ett av karriärens lättaste mål då han efter misstag i Elfsborg-försvaret och Stefanellis osjälviska framspelning kunde lägga in 2–1 för Gnaget i öppen bur i början av den andra halvleken. Men Elfsborgs andra hörnmål för dagen skulle säkerställa att lagen delade på poängen idag. Stefanelli, som varit så viktig framåt, blev olycklig självmålsskytt fram till 2–2 på en högerhörna i den 71:a minuten.

Kalmar FF – IK Sirius: 1–1
Ytterbacken Karl Larsson dök upp med första målet på Guldfågeln Arena idag, och det var en riktig pangträff från Siriusspelaren. I vänsterposition i straffområdet tog han emot en passning, lät bollen studsa och tryckte sedan in 1–0 i närmsta krysset. Kvitteringsmålet från hemmalaget i den 34:e minuten var inte riktigt lika spektakulärt, men David Kristjan Olafsson gjorde vad han kunde genom att klacka in 1–1 från nära håll efter Oliver Bergs skott efter hörna.