Häcken vände underläge till vinst

Under lördagen slutade alla tre matcher med bortavinster efter vänt underläge där det var Häcken, Djurgården och Degerfors som bärgade hem tre poäng var.

AIK – Häcken: 1-2

Med en efterlängtad vinst senaste mot BP, klev AIK ut på Friends Arena utan pardon. Man skapade ett stort tryck mot regerande mästarna Häckens försvar från start. Topplaget Häcken hade däremot svårt att komma upp i sin toppnivå inledningsvis. När det kom till matchens första mål var det AIKs nyförvärv Mads Døhr Thychosen som med en imponerande högerslägga presenterade sig själv med besked. Häcken gjorde en del förändringar till andra halvlek och det gav också utdelning. Mikael Rygaard kvitterade för Häcken i den 53:e minuten. I andra halvlek blev rollerna ombytta och det var Häcken som tog över spelet mer och mer. Ledningsmålet kom i den 74:e minuten genom Ibrahim Sadiq och därmed tog Häcken välbehövlige tre poäng för att haka på i toppen.

Värnamo – Djurgården: 1-2

Värnamo fick en smakstart efter uppehållet med en vinst mot Degerfors men stod inför en tuff uppgift när man nu skulle ta emot tabellfyran Djurgården. Men även om det var gästerna som började med mest bollinnehav så lyckades hemmalaget, innan tio minuter var spelade, spela sig igenom DIF-försvaret och slå in matchens första mål genom Gustav Engvall. I andra halvlek orkade inte Värnamo längre hålla emot. Djurgården tog över såväl taktpinnen som ledningen genom mål av Rasmus Schüller och Oliver Berg. 2-1 stod sig till slutsignalen.

BP – Degerfors IF: 1-2

Redan i den tolfte spelminuten kunde Oscar Petterson ge sitt BP ledningen från straffpunkten. Och ett BP i stort behov av poäng behöll länge den ledningen, det såg länge ut att bli matchens enda mål – fram till minut nummer 82. Då lossnar det för Degerfors inom loppet av två minuter. Först kliver Degerfors Johan Mårtensson fram och kvitterar och bara minuten därefter är det Erik Lindell som hittar nät och tar över ledningen. De sista minuterna försökte BP forcera framåt men kom aldrig hela vägen. Snöpligt tappar BP samtliga poäng och istället är det Degen som skapar lite luft ner till kvalstrecket.

Bilder: Bildbyrån