Nyheter

Chevron
Häcken värvar Maric och Bengtsson

Häcken värvar Maric och Bengtsson

Mittfältarna Adnan Maric, senast i Swansea City, och Leo Bengtsson från Hammarby ansluter till BK Häckens trupp inför den kommande säsongen.
– Det är en bra klubb som spelar fin fotboll, så det är riktigt kul att vara här, säger Maric.

På trettondagen meddelar BK Häcken att man gjort två förstärkningar inför säsongen 2020. Från Hammarby värvas yttern Leo Bengtsson, medan mittfältaren Adnan Maric, tidigare i GAIS, hämtas efter att ha lämnat Swansea City.

– Häcken är en bra klubb att vara i för att utvecklas, nu är det bara upp till mig. När Häcken spelar anfaller de med många spelare och det går fort, det sättet att spela tror jag passar mig väldigt bra, säger 21-årige Bengtsson, som skrivit på ett treårskontrakt med Bollklubben.

22-årige Maric har varit klubblös en tid efter fem år i Swansea City, som spelat i engelska högsta och näst högsta serien under den perioden.

– Jag är jättesugen på att äntligen få köra igång. Det har varit en lite tuffare period, något jag inte planerade men så är fotbollen ibland. Nu är jag riktigt taggad på att köra igång säsongen här och utvecklas till att bli så bra som jag kan bli, säger Adnan Maric, som kritat på för ett år (”med option”) på Bravida Arena.

Läs mer om Leo Bengtsson och Adnan Marics övergångar på BK Häckens webbsida.

Foto: bildbyrån