Nyheter

Chevron
Haksabanovic: “Alla i laget tror på det vi gör”

Haksabanovic: “Alla i laget tror på det vi gör”

IFK Norrköping rivstartade säsongen i Allsvenskan och offensive mittfältaren Sead Haksabanovic visade toppform direkt. Med två gjorda mål och tre assister blev han Månadens spelare i Allsvenskan i juni.
– Vi har kul och njuter av matcherna och stunden som vi är i just nu, berättar Haksabanovic för allsvenskan.se.

När Allsvenskan äntligen drog igång den 14 juni var det ett lag som skiljde sig från mängden. IFK Norrköping fick en kanonstart på säsongen och toppar fortfarande serien. När Månadens spelare i Allsvenskan i juni skulle utses hade Peking med tre offensiva spelare: Christoffer Nyman, Simon Thern och vinnaren Sead Haksabanovic.

– Det känns jättebra just nu, vi har jättefin kemi i laget, alla tror på det vi gör. Vi har kul och njuter av matcherna och stunden som vi är i just nu, säger offensive mittfältaren Haksabanovic.

Ni har gjort fler mål än något annat lag, vad är det ni gör så bra i offensiven?

– Det är mycket kreativitet i laget. Sen så vet vi att vi har våra riktlinje som vi tränar på och vi hittar bra ytor på planen, men vi lyckas även lösa situationer med vår egen kreativitet.

Du har haft en väldigt fin start på säsongen individuellt också, vad har du att säga om din egen insats i juni?

– Jag är nöjd. Man hade längtat efter matcher så länge. Något till mål hade varit fint, men jag får nöja mig med assisterna – målen kommer väl när de kommer!

Vad är det som gör att du passar så bra i IFK Norrköping?

– Vi har en offensiv spelstil. Vi försöker pressa högt, hålla i bollen och gå på anfall hela tiden. Det är en spelstil som jag tycker om – jag trivs väldigt fint här. 

Spelschemat har varit och fortsätter att vara kompakt för de svenska elitlagen, och även om 21-årige Haksabanovic kan känna av tröttheten mellan matcherna så släpper allt när han kliver ut på planen.

– Det är det här vi har längtat efter. Man är lite tung i kroppen men när matcherna startar är det så kul, man blir pigg igen.

Du får 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri sektion i klubben, vart ska de gå?

– Jag tänkte på akademin i Norrköping, faktiskt. Jag känner att man har själv varit där och det är väldigt viktigt för akademin att få den ersättning som de behöver. Att stödja det är det jag vill.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Bild: Bildbyrån