Nyheter

Chevron
Haksabanovic är Månadens spelare i september

Haksabanovic är Månadens spelare i september

IFK Norrköpings mittfältare Sead Haksabanovic är Månadens spelare i Allsvenskan i september månad.

IFK Norrköpings Sead Haksabanovic hade en fin september-månad när hans Peking tog tolv poäng av 15 möjliga.

Haksabanovic har hittat formen under hösten och gjorde själv två mål och assisterade till lika många under den senaste månaden. Norrköping ligger just nu femma i den allsvenska tabellen och är med och slåss om Europaplatserna till nästa år.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgården
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby