Nyheter

Chevron
Hallenius en hedrad vinnare av Månadens spelare

Hallenius en hedrad vinnare av Månadens spelare

Efter fyra nomineringar till Månadens spelare utan att vinna, under säsongen 2018, så vinner GIF Sundsvalls Linus Hallenius den första utmärkelsen under 2019 års säsong. Anfallaren toppar skytteligan i Allsvenskan men är själv inte nöjd över säsongsinledningen.
– Jag är inte supernöjd över mina prestationer egentligen, men det är väl en styrka att som anfallare göra sex mål fast man inte är på topp, säger Hallenius.

Linus Hallenius är besviken över förlusten mot BK Häcken när han får ta emot priset för Månadens spelare på Bravida Arena på Hisingen.

– Det är alltid så här mot Häcken. Vi skapar chanserna, men det är de som gör målen. Vi var mycket bättre i den första halvleken, men visst, de är bättre i den andra halvleken. Det kan kännas orättvist men om vi hade kunnat ta ledningen så blir det en annan match. Det känns surt.

Du har gjort sex mål, toppar allsvenska skytteiigan, och blir nu Månadens spelare.

– Det är kul att få vinna. Jag tycker att jag hade tidigare nomineringar där jag inte vann som jag var mer nöjd med prestationen jag gjorde den månaden. Den här månaden tror jag det är mer statistiken som gör det, att jag leder skytteligan. 

– Det är i alla fall väldigt hedrande att vinna. Det känns som att det betyder mest när det kommer från andra spelare. Det roligaste man kan göra är att motståndarna tycker man gör det bra. Dels att de uppskattar en som spelare men det känns också som att de uppskattar mig som person. Eftersom det är en person bakom den som röstar så känns det som att de gillar mig. Det är väldigt hedrande.

Beskriv Giffarnas säsongsstart.

– Det har varit upp och ner. Den senaste matchen mot Falkenberg tycker jag att vi hittade tillbaka till det lag som vi vill vara. Vi hittade det spel som jag tycker vi ska spela och man känner igen oss igen.

Hur går det för er i en jämn tabell, har du fått en känsla?

– Det är helt ointressant att spekulera hur det kommer sluta i tabellen. Vi försöker jobba vecka för vecka, match för match och vi får se hur det räcker.

IMG_6057

Du får som vinnare av Månadens spelare också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben.

– Det känns givet till vad jag vill skänka pengarna till. Det är Back 2 Basics. Jag är själv fadder i ett av områdena som jag själv växte upp i och spelade fotboll i som knatte. Jag försöker åka dit med jämna mellanrum. 

– Det är ungdomar som inte tillhör någon förening som har chans att spela fotboll för att göra något bra istället för att göra något dåligt. Det är det som är tanken. Det är lite av ett problemområde och det är viktigt att ta hand om ungdomarna tidigt så att de inte hamnar på fel sida, så att säga. Det är något som ligger mig nära om mitt hjärta. Dels för att jag är uppväxt där och har spelat där och dels för att jag är engagerad i det personligen.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).