Nyheter

Chevron
Hallenius lämnar GIF Sundsvall

Hallenius lämnar GIF Sundsvall

I fjol gjorde Linus Hallenius en kanonsäsong och slutade på andra plats i den allsvenska skytteligan. I våras skrev han på ett långtidskontrakt, men nu lämnar han GIF Sundsvall för Cypern och Apoel FC.

Säsongen 2018 blev en succé både för kapten Hallenius och för Giffarna. Anfallaren gjorde mål på mål och klubben slutade på åttonde plats i Allsvenskan.

Under våren har Hallenius mäktat med sex mål på tolv matcher för ett GIF Sundsvall som än så länge inte kommit upp på samma nivå som i fjol.

I våras skrev han på ett nytt långtidskontrakt, trots att hans avtal skulle gå ut och att det fanns intresse från flera klubbar utomlands. Nu väljer han ändå att lämna klubben.

– Det är inte ett hastigt beslut, det har vuxit fram under våren. Jag är 30 år nu och jag är tacksam och stolt över att jag får chansen till ett sånt här äventyr.  Jag är en så pass mycket bättre spelare efter den här tiden i Giffarna och jag vill inte sitta och ångra mig sen att jag inte tog chansen att testa vingarna. Efteråt vet vi svaret på utfallet, men då kan jag åtminstone inte ångra mig och fundera på hur det kunde blivit, säger Hallenius till GIF Sundsvalls hemsida.

Urban Hagblom, sportchef i klubben, är glad att Hallenius får en ny chans utomlands och att ha fått samarbeta med honom.

– Vilken kille och fotbollsspelare vi har fått ha här. Linus har varit helt fantastisk och man är så stolt när man hör honom prata om klubben och hur han agerat under sin tid här. För två år sen ville han lägga av, i vintras kunde han ha gått gratis men valde att skriva på ett långt kontrakt med oss och när nu det här kändes rätt för Linus så tycker jag att vi ska vara både glada för hans skull men också lite stolta över hela den här historian. Detta är vad Linus vill och då måste vi göra vad vi kan för att hitta en bra ekonomisk lösning för GIF Sundsvall. Linus är välkommen tillbaka hit när han vill, säger Hagblom till gifsundsvall.se.

FOTO: Bildbyrån