Nyheter

Chevron
Hamad skänker vinstpengarna till Barncancerfonden

Hamad skänker vinstpengarna till Barncancerfonden

I och med utmärkelsen Månadens spelare fick Hammarbys Jiloan Hamad 10 000 kr från Svenska Spel att ge till valfritt samhällsprojekt inom klubben. Hamad valde att ge pengarna till Bajen mot cancer, en insamling som klubben har till Barncancerfonden.
– Det här är en fråga som betyder mycket för mig, säger Hamad till Svensk Elitfotboll.

Hammarby drog igång insamlingen Bajen mot cancer i samband med hemmapremiären mot Sirius i april, och den gick i mål i samband med hemmamatchen mot Sundsvall i helgen. För lagkaptenen och vinnaren av utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan, Jiloan Hamad är det självklart att prissumman som Svenska Spel delar ut till Månadens spelare i Allsvenskan skulle gå till insamlingen.

– Det betyder mycket för mig. Prognosen för barn med cancer som överlever blir bättre och bättre och även om fler klarar sig idag än tidigare så ska det vara tio av tio som klarar sig. Så det känns bra att kunna skänka en liten slant så hoppas vi att det blir bättre, säger Hamad och fortsätter.

– Jag har varit runt och besökt sjukhus under min karriär och det är svårt att föreställa sig hur jobbigt det är för familjer och barn som drabbas av cancer. Det kan drabba vem som helst.

Insamlingen Bajen mot cancer arrangerades i år för femte gången. Pengarna samlas in via en Swish-kampanj och auktioner.

Läs mer om Barncancerfonden (LÄNK)

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Vinnare 2018: 
April: Jiloan Hamad, Hammarby IF