Nyheter

Chevron
Hammarby avslutar samarbetet med Billborn

Hammarby avslutar samarbetet med Billborn

Hammarby meddelar att klubben avslutar samarbetet med huvudtränaren Stefan Billborn, som ledde laget under tre och ett halvt år och vann Svenska Cupen med klubben i maj.
– Han har uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, säger sportchefen Jesper Jansson.

Stefan Billborn tog över som huvudtränare i Hammarby inför säsongen 2018. Han ledde laget till en fjärdeplats direkt och följde upp det med en tredjeplats 2019. 2020 slutade laget åtta i Allsvenskan och i maj i år vann Bajen Svenska Cupen för första gången i klubbens historia. När laget samlas igen efter uppehållet gör man det dock utan Billborn, då klubben under fredagen meddelade att man avslutat samarbetet med huvudtränaren.

– Vi har tagit ett beslut att göra en förändring på chefstränarposten. Det innebär att Stefan Billborn lämnar sitt uppdrag, och att Hammarby Fotboll kommer att presentera en ny chefstränare inom kort. Det här beslutet har tagits efter en längre tids utvärdering och det var inget lätt beslut att ta. Stefan är och har varit en mycket omtyckt medarbetare, och han har gjort ett viktigt arbete för oss, säger Richard von Yxkull, ordförande och tf vd i Hammarby.

Läs mer på hammarbyfotboll.se.

Foto: Bildbyrån