Nyheter

Chevron
Hammarby besegrade AIK i säsongens sista Stockholmsderby

Hammarby besegrade AIK i säsongens sista Stockholmsderby

På Tele2 Arena drog Hammarby det längre strået och snuvade AIK på tre viktiga poäng. Mjällby höll sin åttonde raka nolla mot Kalmar FF.

Hammarby – AIK: 1–0
På Tele2 Arena spelades säsongens sista Stockholmsderby inför knappt 30 000 åskådare. Hammarby gick in på planen med en förlust i senaste bortamötet i Norrköping i ryggen medan AIK kommer direkt från förra omgångenens derbyvinst mot Djurgården. Efter en mållös halvlek med flera heta chanser åt både håll var det Hammarby som tog tog över taktpinnen efter halvtid och kunde sätta 1–0 genom Akinkunmi Ayobami Amoo i den 57:e minuten. Resultatet innebär att AIK tappade tre viktiga poäng för den vankande guldstriden.

Mjällby AIF – Kalmar FF: 4–0
Det var två formstarka lag som ställde upp på Strandvallen i Hällevik framför en förväntansfull publik. Men det var de gulsvarta hemmalaget som direkt tog kommando och fick en drömstart. Både en och två bollar nådde nätet inom de första fem minuterna genom Joel Nilsson respektive Amin Sarr och inte långt därefter följde Elias Andersson upp med ett distansskott som ledde till 3–0 i sjuttonde minuten. I andra halvlek gör Jacob Bergström 4–0 och Mjällby tar därmed ytterligare ett kliv in på säker mark. Med dagens åttonde raka nolla närmar sig dessutom Mjällby rekordet för längsta perioden utan insläppt mål i Allsvenskan.

IFK Göteborg – Örebro SK: 2–0
Oscar Wendt blev stor matchvinnare för IFK Göteborg i det viktiga mötet med Örebro på Gamla Ullevi. Först dundrade han in 1–0 på frispark i slutet av den första halvleken, sedan stängde han matchen med sitt 2–0-mål på stopptid. Resultatet innebär att IFK Göteborg lyfter i tabellen och nu har nio poäng ned till ÖSK på kvalplats.

Foto: Bildbyrån