Nyheter

Chevron
Hammarby inledde cupspelet med 3-0-seger

Hammarby inledde cupspelet med 3-0-seger

I Svenska Cupens grupp 4 vann Hammarby med 3-0 mot Varbergs BoIS under måndagskvällen. Samtidigt bortabesegrade Dalkurd FF Eskilsminne IF med 2-0.
– Vi vinner 3-0 och tar tre poäng. Det var det som var det viktigaste idag, kommenterar Bajens Sander Svendsen efter matchen.

Hammarby tar kommandot i Svenska Cupens grupp 4. Laget går upp på första plats direkt efter en 3-0-seger hemma mot Superettan-laget Varbergs BoIS.

Om 3-0-segrar kan vara skakiga så var det här dock en sådan match. Hammarby dominerade förvisso de första tio minuterna och satte även 1-0 efter ett mönsteranfall som avslutades av Nikola Djurdjic, men därefter jobbade sig Varberg in i matchen.

Robin Book hade två ramträffar för gästerna och Davor Blazevic tvingades till ett par vassa räddningar i hemmamålet, men Bajens offensiva kvalitet skulle visa sig bli avgörande idag.

Sander Svendsen sprang sig fri från halva planen och efter att ha fintat bort en back och målvakten med samma vändning kunde han enkelt lägga in 2-0 i den 56:e minuten.

På stopptid valsade sedan inhopparen Odilon Kossounou in i offensivt straffområde och frispelade Mats Solheim, som lika lätt som Svendsen lade in 3-0 i öppen kasse.

– Vi vinner 3-0 och tar tre poäng. Det var det som var det viktigaste idag. Vi har mer att ge och vi ska bli bättre framöver, det är fortfarande ganska tidigt på säsongen, säger 2-0-skytten Svendsen i C More efter matchen.

Dalkurd FF, som åkte ur Allsvenskan ifjol, nätade även de tidigt i sitt bortamöte med division 1-motståndet Eskilsminne IF. På Olympiafältet i Helsingborg var det Ferhad Ayaz som elegant knorrade in 1-0 för Dalkurd redan i den tredje matchminuten.

En match som präglades av mer kamp än skönspel avgjordes sedan i slutminuterna då inhopparen Peshraw Azizi fick fri lejd mot mål. Azizi, vanligtvis längre bak i planen, var kylig mot den utrusande hemmamålvakten och skruvade in 2-0 från långt håll.

I nästa runda matcher möts Dalkurd och Varberg medan Hammarby gästar Eskilsminne. De båda matcherna spelas söndag 24 februari.

Foto: bildbyrån