Hammarby och Malmö vidare i Europa

Både Bajen och MFF gör Djurgården och IFK Göteborg sällskap i den andra kvalomgången i Europa League.

För Hammarbys del blev det en komfortabel resa mot ungerska Puskás Akadémia. Abbe Khalili satte 1-0 efter 14 minuter och kvarten senare frisparkade Darijan Bojanic in tvåan.

Med tio minuter kvar av den andra halvleken hamrade Paulinho in den sista spiken i den ungerska kistan när han placerade in 3-0 efter fint förarbete av Kacaniklic och Johannsson.

På Stadion i Malmö tog det bara 23 sekunder för MFF att ta ledningen. Jo Inge Berget höll sig framme och tryckte in ledningsmålet. Gästande Cracovia var inte ofarliga och hade ett par fina chanser framför Marko Johansson, men lyckades inte kvittera. Istället kom 2-0 till Malmö i slutminuten av den första halvleken. Søren Rieks blev frispelad i straffområdet och rakade in tvåan.

I den andra halvleken spelade Malmö FF mest av matchen. Man höll bollen inom laget och skapade ett par farligheter, men matchen slutade 2-0.

Lottningen till nästa kvalomgång sker i Nyon den 31 augusti och det är alltså fyra svenska lag med. Malmö FF och Hammarby efter segrarna idag, IFK Göteborg som Svenska Cup-mästare och Djurgården efter uttåget ur kvalet till Champions League.