Hammarby starkast i derbyt

Hammarby vände och vann i söndagens Stockholmsderby hemma mot AIK. Segersiffrorna skrevs till 4–2.

Hammarby – AIK: 4–2
Det var AIK och Omar Faraj som i den 24:e minuten inledde eftermiddagens målskytte på Tele2 Arena. Men kort efter höll sig Jusef Erabe framme på en retur och kvitterade. I den andra halvleken kunde hemmalaget både fullborda vändningen och utöka. Ledningsmålet via en välplacerad frispark från Nahir Besara och sedan 3–1 från Viktor Djukanovic. AIK lyckades via Mads Tychosen få in ett reduceringsmål – men Viktor Djukanovic fick det sista ordet med ett 4–2-mål i minut 92.

Kalmar FF – Mjällby AIF: 0–2
På Guldfågeln Arena var det Mjällby AIF som skulle ta hand om samtliga tre poäng. Det stod klart efter ett Tom Pettersson gett laget ledningen redan i den sjunde minuten – och Max Fenger nickat in 0–2 kort innan pausvilan.

Degerfors IF – BK Häcken: 1–0
Degerfors IF säkrade tre starka poäng hemma på Stora Valla när regerande mästaren BK Häcken var på besök. I den 61:a minuten nickade Elyas Bouzaiene in det som skulle komma att bli den här eftermiddagens enda mål.

IFK Norrköping – Djurgården: 0–2
Senare på söndagen tog IFK Norrköping emot Djurgården hemma på Platinumcars Arena. Efter en mållös första halvlek var det gästerna som kunde ta ledningen knappa 20 minuter in i den andra halvleken via ett självmål. Och med kvarten kvar att spela såg Haris Radetinac till att dubbla den ledningen. Djurgården kunde sedan hålla sin tvåmålsledning in över mållinjen.

Varbergs BoIS – BP: 4–3
Publiken på Påskbergsvallen skulle på söndagen få bevittna hela sju mål när Varbergs BoIS ställdes mot BP. Och det var en minst sagt svängig historia. Kevin Ackermann gav BP ledningen i den elfte minuten, men två snabba från Robin Tranberg och Dion Krasniqi satte hemmalaget i förarsätet till den andra halvleken. En kvart in i den andra halvleken skulle dock två snabba från gästande BP vända på steken. Målskyttar blev Alexander Jensen och Zeidane Inoussa. Victor Karlsson kunde dock, för Varbergs räkning, replikera relativt omgående och matchen var åter i ett likaläge. 3–3 såg ut att stå sig hela vägen – men på slutet klev Joakim Lindner fram som matchhjälte och Varbergs BoIS tog tre viktiga poäng.

Malmö FF – IFK Göteborg: 2–2
IFK Göteborg inledde allra piggast i söndagens bortamöte med Malmö FF. Arbnor Mucolli satte dit ledningsmålet efter 13 minuters spel. Samme Mucolli skruvade dessutom in 0–2 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid av den första halvleken. Isaac Kiese Thelin reducerade tidigt i den andra halvleken via en välslagen straffspark. Det skulle dessutom komma ett kvitteringsmål. På tilläggstid placerade Martin Olsson in det mål som blev matchens sista till 2–2.