Hammarby vann premiären mot Helsingborg

Gustav Ludwigson gjorde första målet i Allsvenskan 2022 när Hammarby vann med 2–1 mot Helsingborgs IF. Senare under dagen blev Alexander Jeremejeff hattrick-hjälte för BK Häcken mot AIK.

Hammarby – Helsingborgs IF: 2–1
Gustav Ludwigson gjorde första målet i Allsvenskan 2022 då han i den 18:e minuten nickade in 1–0 vid den bortre stolpen på en inåtskruvad hörna. unge inhopparen Williot Swedberg tryckte in 2–0 med vänstern i den 91:a minuten, men stopptiden bjöd ändå på nerv då Assad Al-Hamlawi nickade in en reducering med en minut kvar av stopptiden. Närmare än så kom dock inte Helsingborg utan Bajen kan fira en premiärseger hemma på Tele2 Arena.

BK Häcken – AIK: 4–2
Publiken på Bravida Arena bjöds på en riktig målfest när BK Häcken och AIK möttes i premiärdagens sena match. Alexander Jeremejeff inledde med att göra både 1–0 och 2–0 i minut tolv och 14, innan Nabil Bahoui reducerade för gästerna i den 19:e minuten. Sedan väntade rena rama måltorkan i 35 minuter innan Oscar Uddenäs rakade in 3–1 för Häcken i öppet läge. Jeremejeff blev tremålsskytt i den 62:a minuten, och trots att unge Yasin Ayari reducerade för AIK med kvarten kvar att spela kunde hemmalaget sedan kontrollera hem en trepoängare.