Hedersam uddamålsförlust för Malmö FF

De regerande svenska mästarna stod för en fin insats mot Chelsea i Malmö, men fick ändå se sig besegrade med 1-0.

Efter tre raka storförluster i inledningen av Champions League bjöd Malmö FF upp till ordentlig kamp när regerande CL-mästaren Chelsea gästade Stadion. Engelsmännen hade mest boll och skapade flest chanser, men inför den högljudda hemmapubliken var MFF inte ofarliga.

Några klara chanser kom dock inte Malmö till, men mållöst i paus är ett framsteg från de tidigare tre matcherna. Halvvägs in i den andra halvleken kom dock matchens enda mål. Callum Hudson-Odoi tog sig fram på högerkanten och slog in ett inspel längs backen. Bollen passerade perfekt mellan en glidtacklande Anel Ahmedhodzic och en halkande Johan Dahlin. På andra sidan MFF-spelarna fanns en helt ren Hakim Ziyech som utan problem kunde raka in 1-0–målet i öppen bur.

Två matcher återstår nu för Malmö FF att försöka ta sig förbi Zenit och nå den eftertraktade tredjeplatsen som innebär spel i Europa League.