Nyheter

Chevron
Henrik Berggren stannar i Djurgårdens IF

Henrik Berggren stannar i Djurgårdens IF

Kärleken till klubbfotbollen blev för stor. Henrik Berggren fortsätter som vd för Djurgårdens Fotboll och kommer inte att ansluta till Svensk Elitfotboll.
– Efter mycket övervägande var viljan att fortsätta det vi påbörjat i Djurgården ännu starkare, säger Henrik till Svensk Elitfotboll.

Henrik Berggren bestämde sig efter sommaren att hans tid inom klubblagsfotbollen var över för den här gången. Henrik fick nytt jobb som Operativ chef på Svensk Elitfotboll, som var glada att kunna behålla Henrik inom elitfotbollen. Där skulle han starta den 1 februari nästa år men nu blir det inte så utan Henrik Berggren har bestämt sig för att stanna kvar i Djurgården.

– SEF har sedan några år en fantastisk utveckling och det kändes väldigt lockande att få bidra till den. Men vi har byggt upp en mycket bra grund i Djurgården och jag vill inte missa den fortsatta resan som jag tror blir mycket intressant, säger Henrik Berggren.

– Vi respekterar så klart Henrik Berggrens val. Hans kärlek till den egna föreningen tog överhand och vi är glada att Henrik blir kvar inom elitfotbollen. Vi kommer att inleda en ny rekryteringsprocess till tjänsten som Operativ chef och önskar Henrik all fortsatt lycka i Djurgården, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Henrik Berggren är sedan tidigare med i SEF:s styrelse och fortsätter tills vidare det arbetet som planerat.

Foto: Bildbyrån