Nyheter

Chevron
Hiljemark tar över efter Thelin i Elfsborg

Hiljemark tar över efter Thelin i Elfsborg

Jimmy Thelin lämnar IF Elfsborg i sommar. Hans ersättare blir tidigare spelaren Oscar Hiljemark, som ansluter från danska AaB.
– Det känns fantastiskt kul att få komma hem till en förening som ligger mig extremt varmt om hjärtat, säger Hiljemark.

Jimmy Thelin har lett IF Elfsborg sedan säsongen 2018, med andraplatser i Allsvenskan 2020 och 2023 som toppnoteringar. Bortamatchen mot IFK Göteborg den 1 juni i sommar blir dock hans sista som Elfsborg-tränare. Två dagar senare lämnar han Borås-klubben för att ta över som tränare i skotska Aberdeen FC.

– Nu brinner jag för att avsluta här på bästa möjliga vis och har fullt fokus på de matcher vi har framför oss, kommenterar Thelin.

Samtidigt som Thelins avsked annonserades så presenterade Gulsvart även hans efterträdare: tidigare landslagsmittfältaren Oscar Hiljemark, som tränat danska andraligalaget AaB sedan mars 2023, återvänder till Borås Arena.

– Elfsborg är en anrik förening med fina traditioner när det kommer till resultat – där Jimmy gjort ett fantastiskt jobb som jag nu gläder mig över att få ta över och fortsätta. Elfsborg har även en otroligt kompetent ledarstab som jag ser fram emot att arbeta tillsammans med, säger Hiljemark.

Läs mer på IF Elfsborgs webbsida här och här.

Foto: Bildbyrån