Nyheter

Chevron
Högmo tar över i BK Häcken

Högmo tar över i BK Häcken

Andreas Alm har lämnat BK Häcken för danska Odense. Nu står det klart att norrmannen Per-Mathias Högmo tar över klubben.

Efter över tre år på Hisingen lämnade Andreas Alm BK Häcken för att testa lyckan i Danmark. In som huvudtränare kommer istället norrmannen Per-Mathias Högmo. Högmo kommer senast från en tjänst på det norska fotbollsförbundet. Som tränare har han bland annat tränat Djurgården 2013. Dessutom har han lett både Rosenborg och Tromsö. Som spelare har han också erfarenhet från spel i Sverige. I mitten av 80-talet spelade han för IFK Norrköping.

Nu är han alltså klar för BK Häcken och ser fram emot att komma igång.

– En spännande klubb med många kvaliteter. Mötet med Martin (Ericsson) och ledningen gav ett solitt intryck. Utvecklingsorienterat, mod och ambition är värderingar jag gillar, vilket gav stor motivation för uppdraget. Allsvenskan är en rolig liga att jobba i och Göteborg är en fin stad, säger Högmo till BK Häckens hemsida.

BK Häcken ligger sist i Allsvenskan efter åtta spelade matcher och det första målet blir att plocka poäng för att ta sig upp på säker mark.Något som Martin Ericsson, klubbchef i BK Häcken, betonart.

– Utifrån där vi är får vi in en trygg person i sig själv, som ser både spelare och ledare vilket är viktigt på både kort och lång sikt. Han har jobbat i större organisationer både på klubb- och landslagsnivå och vet hur det är att leda ett större team, vilket kommer hjälpa oss i det vi vill göra på lång sikt. Kortsiktigt handlar det om att sätta hur vi ska vinna nästa och nästa och nästa match. Att sätta spelmässiga saker på plats i anfall och försvar och att i det nya ledarteamet få allt att kugga i och börja jobba, säger Ericsson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.

FOTO: Bildbyrån