Hussein frälste AIK i Uppsala

Bilal Husseins långskott i den 89:e minuten gav AIK tre tunga poäng i bottenstriden.

IK Sirius – AIK: 0–1
AIK är indragna i bottenstriden efter halva säsongen, men under måndagskvällen kom en blytung trepoängare borta mot IK Sirius. Bilal Husseins 1–0-mål – ett distinkt långskott i den 89:e minuten – gav gästerna en trepoängare som tar Gnaget förbi både Degerfors IF och just Sirius i tabellen. Trion står alla på 17 poäng och AIK liger tolva, IK Sirius halkar ned på 13:e plats och Degerfors IF innehar 14:e-platsen, som även innebär kval.

Malmö FF – IFK Värnamo: 3–1
I andra änden av tabellen tog Malmö FF tre poäng som ökar trycket i toppstriden, detta efter att tabelltvåan BK Häcken besegrat serieledande IF Elfsborg tidigare i samma omgång. På Eleda Stadion satte Isaac Kiese Thelin påpassligt 1–0 för hemmalaget efter hörna, men Värnamo replikerade snabbt genom ett skickligt skruvat skott av Oscar Johansson. Då hade vi spelat i 27 minuter och det skulle dröja till den 73:e minuten innan nästa mål i matchen föll. Inhopparen Sören Rieks passades fram av Sebastian Nanasi, och rullade in 2–1 ur snäv vinkel. På stopptid kunde sedan Rieks spela fram Kiese Thelin som blev tvåmålsskytt med ett välplacerat skott från straffområdeskanten.