Nyheter

Chevron
Hysén avslutar karriären efter säsongen

Hysén avslutar karriären efter säsongen

IFK Göteborgs anfallare Tobias Hysén har meddelat att säsongen 2018 blir karriärens sista.
– Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger han.

En av de stora målskyttarna i Allsvenskan på 2000-talet har satt en slutpunkt för den aktiva karriären. Tobias Hysén sitter på ett utgående kontrakt med IFK Göteborg, och under söndagen meddelade han att när säsongen är slut så är även karriären till ända.

– Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger 36-årige Hysén.

Trots att han kom fram i BK Häcken och vann SM-guld med Djurgården innan han skrev på för engelska Sunderland 2006 har Tobias Hysén alltid haft kopplingar till Blåvitt, där pappa Glenn Hysén blev Uefacupmästare både 1982 och 1987.

Efter ett år i England återvände ”Tobbe” till svensk fotboll då han till slut kritade på för IFK Göteborg sommaren 2007. Med undantag för två år i kinesiska Shanghai SIPG har Hysén representerat Blåvitt sedan dess.

– Jag har älskat och varit en del av den föreningen i hela mitt liv och det kommer att gälla även fortsättningsvis. Varje dag, varje vecka, varje år, säger Hysén.

En tredjedel av säsongen återstår och Hysén hoppas kunna hjälpa laget på planen under de avslutande omgångarna. Just nu återhämtar han sig från en meniskskada.

– Det ju inte över än och jag vill vänta med att ta ett ordentligt avsked, för att istället kämpa stenhårt med min rehab och vara med och fajtas om speltid i omgångarna som är kvar efter nästa landslagsuppehåll.

– Jag tyckte dock tidpunkten var lämplig att meddela att det inte blir någon fortsättning på plan för min del efter 2018. IFK Göteborg kommer jag däremot aldrig att släppa, säger Tobias Hysén.