Nyheter

Chevron
IFK Göteborg värvar grekisk målvakt

IFK Göteborg värvar grekisk målvakt

Giannis Anestis är klar för IFK Göteborg. Den grekiske målvakten har meriter från spel i AEK och kommer närmast från israeliska topplaget Hapoel Beer Sheva.
– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget, säger 27-åringen.

Efter att Pontus Dahlberg lämnar för engelska högstaligalaget Watford under sommaren fick både Erik Dahlin och Tom Amos chansen mellan stolparna för Blåvitt i Allsvenskan under andra halvan av 2018. Nu presenterar man Giannis Anestis som nyförvärv till målvaktsposten inför nästa säsong.

Grekiske Anestis, som skrivit på ett 1,5-årskontrakt, har spelat för Panionios och AEK från Aten. Senaste klubbadressen var dock israeliska topplaget Hapoel Beer Sheva, som han lämnade i somras. 

– Både Olle Sultan och Stefan Remnér har varit på plats i Aten och genomfört ett par träningspass med Giannis. Dessutom har vi fått goda referenser av Jakob Johansson, som spelat med honom i ett flertal säsonger, säger IFK:s sportchef Jonas Olsson till klubbens webbsida.

Den 27-årige keepern har flera gånger tagits ut i det grekiska landslaget, även om debuten där låter vänta på sig. Nu ser han fram emot ett nytt klubblagskapitel med IFK Göteborg.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget. Jag tar med mina erfarenheter och hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher, säger han.

– Jag vet att det är en klubb med en fin historia, med exempelvis segrar i Uefacupen och många inhemska titlar. Det är en stor klubb och förhoppningsvis kan vi vinna fler titlar framöver, säger Giannis Anestis.

Foto: ifkgoteborg.se