IFK Värnamo segrade i målrikt möte på Studenternas

IFK Värnamo fick med sig alla tre poäng hem från bortamötet med IK Sirius under lördagseftermiddagen.

IK Sirius – IFK Värnamo 2–3
Det blev en minst sagt händelserik lördagseftermiddag på Studenternas där IK Sirius och IFK Värnamo drabbade samman. Trots en chansrik första halvlek från hemmalagets håll var det gästerna som skulle komma att ta ledningen när halvleken började närma sig sitt slut. Målskytt blev Abdussalam Magashy på ett spektakulärt vis efter en hörna. Gästande IFK Värnamo skulle dessutom utöka den ledningen innan pausvilan, då genom Marcus Antonsson efter en soloräd från egen planhalva.

IK Sirius fick en drömstart på den andra halvleken. Redan efter dryga minuten nickade Jakob Voelkerling Persson in reduceringsmålet och jakten på en kvittering började omgående. Men gästernas Ajdin Zeljkovic ville annat och kunde utöka till 1–3. Dennis Widgren kunde i sin tur reducera för hemmalaget – men närmre än så kom man aldrig.

Degerfors IF – Mjällby AIF 0–0
På Stora Valla skulle det bli en desto mer tillknäppt historia när Degerfors IF under lördagen tog emot Mjällby AIF. Knappa 20 minuter in i den andra halvleken, efter en mållös första halvlek, skulle gästernas Noah Elie få syna det röda kortet. Det efter att ha dragit på sig två gula kort inom loppet av sex minuter. Därmed fick Mjällby avsluta den här matchen med tio spelare på plan. Degerfors tryckte på mot slutet i jakten på ett ledningsmål, men gästerna kunde hålla undan och det slutade 0–0 på Stora Valla.