Nyheter

Chevron
Ingen förlängning för Rydström i Kalmar

Ingen förlängning för Rydström i Kalmar

Kalmar FF har valt att inte förlänga kontraktet med Henrik Rydström, som tog över huvudtränaruppdraget i klubben i somras.
”Klubbledningen och styrelsen gör samma bedömning att de sportsliga resultaten i Allsvenskan och Svenska Cupen hösten 2018 inte levt upp till förväntningarna”, meddelar styrelsen genom KFF:s webbsida.

Henrik Rydström får inte fortsatt förtroende som huvudtränare i Kalmar FF. Klubben har valt att inte förlänga kontraktet, som går ut 31 december 2018, och kommer därmed att anställa en ny huvudtränare. KFF meddelar beslutet på sin officiella webbsida.

Rydström, tidigare trogen Kalmar under hela sin spelarkarriär, tog över tränaruppdraget då Nanne Bergstrand tvingades lämnade i somras och var med om att leda laget till en tionde plats i Allsvenskan. Innan dess hade han även haft ansvar för lagets insats i Svenska Cupen i år, där KFF slutade tvåa i sin grupp.

På kalmarff.se skriver man:

”Klubbledningen och styrelsen gör samma bedömning att de sportsliga resultaten i Allsvenskan och Svenska Cupen hösten 2018 inte levt upp till förväntningarna.”

”Samtidigt vill klubbledningen och styrelsen tacka Henrik Rydström för de insatser han gjort för föreningen under många år, både som spelare och tränare.”

Foto: bildbyrån