Nyheter

Chevron
Isaksson: ”Det känns som att det räcker”

Isaksson: ”Det känns som att det räcker”

Andreas Isaksson förbereder sig på ett liv efter fotbollskarriären när säsongen tar slut. Men först vill han ta Djurgården så högt som möjligt i Allsvenskan.
– Jag kan inte lova att vi ska slåss och SM-guldet men jag hoppas i alla fall att vi ska vara där uppe och kämpa om det, säger han.

I samband med att Allsvenskan drog igång i början av april meddelade Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson att årets säsong kommer att bli hans sista.

36-årige Isaksson, med 133 landskamper för Sverige på meritlistan, fick bland annat omgående efter det vara med om att vinna Svenska Cupen med Djurgården. 

– Det var jävligt stort att vinna cupen. En otrolig känsla att komma tillbaka till Djurgården och ta hem första titeln på tretton år, säger han i en intervju med FotbollSthlm.se.

Individuellt är han mer kritisk, även om det bara blivit elva insläppta på de elva seriematcher han stått i år, samtidigt som laget inte släppte in ett enda på vägen till cuptiteln.

– Det har gått okej. Jag har varit ganska stabil men gjort något misstag och känner att jag har mer att ge. Jag hoppas att jag spelar bättre i höst och hjälper laget mer än jag gjort hittills.

– Jag har inte haft så mycket att göra. Men när vi förlorat känner jag att jag hade kunnat hjälpa mer. Jag har inte tagit några extra poäng till laget som jag gjorde i fjol, säger Isaksson.

Målvakter har som bekant en något längre medellivslängd som proffs på toppnivå än utespelare. Isaksson känner ändå att han tvingats ändrat sin stil med åren.

– Jag är stabilare och gör färre misstag. Och tar mer ansvar. Men jag har inte samma snabbhet. Fysiken och reaktionerna är inte de samma. Det är naturligt, men jag tycker att jag håller ganska hög nivå fortsatt.

Även om han tidigare påtalat att det fortfarande är kul med fotboll så kan ändå den förre Trelleborgs FF-produkten se fram emot tiden när handskarna väl lagts på hyllan. Han bor i Västmanland med familjen och ser fram emot att kunna spendera mer tid med dem.

– Det känns som att det räcker. Jag saknar att vara ledig med familjen, framförallt på helgerna. Jag pendlar från Norberg som ligger utanför Avesta och det är en bit att köra. Ibland sover jag i en övernattningslägenhet här i Stockholm men det sliter ändå på mig, säger Andreas Isaksson.