Nyheter

Chevron
Israelsson vänder hem till Kalmar FF

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

När Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013 gjorde han det för konkurrenten Hammarby. Efter ett par säsonger i grönt och vitt fick han chansen att spela utomlands när han skrev kontrakt med Zwolle i Nederländerna. En och en halv säsong blev det i totalfotbollens hemland innan han flyttade till Norge. Nu återvänder han till klubben han kom till redan som 16-åring. Och han är övertygad om att han är en bättre fotbollsspelare än när han lämnade klubben.

– Jag känner själv att jag har tagit stora kliv på flera plan sedan dess. Mitt huvudspel har förbättrats ytterligare sedan tiden här och jag känner mig mer allround som spelare. Jag har en helt annan erfarenhet och syn på fotboll med kunskapen kopplat till det. Den har nog alltid varit bra men nu förstår jag ännu mer. Jag känner att jag kan prestera poäng och mål på ett annat sätt jämfört med när jag lämnade. Totalt sett ser jag mig som en mycket bättre fotbollsspelare idag. Annars hade jag nog lagt av, säger Isrelsson till Kalmar FF:s hemsida.

Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson menar att klubben varit tydlig i sitt sätt att leta spelare under vintern och att Erik Israelsson passar in i den bilden.

– När vi utvärderat truppen ser vi behovet att över tid ha spelare med en bakgrund och erfarenhet, både på och utanför fotbollsplanen, som kan bidra till utvecklingen av våra unga spelare. Kulturbärare med rätt egenskaper är guld värda och i Erik känner vi att han, både som fotbollsspelare och som en ledande personlighet i truppen, kommer att tillföra det vi söker. Att sedan Erik dessutom på alla sätt så tydligt visat att han vill vara här och vara en del av Kalmar FF:s framtid stärker vår känsla än mer. Att få hit honom redan i höst är en bonus och hade inte varit en möjlighet för oss utan Eriks stora vilja att komma till Kalmar FF, säger Petersson till klubbens hemsida.

Erik Israelsson är spelklar för Kalmar FF den 1 augusti.

FOTO: Bildbyrån