Jacob Ondrejka frälste Elfsborg på tilläggstid

Elfsborg vann mot Halmstad efter mål på tilläggstid och fortsätter blanda sig i guldstriden. Samtidigt vann Hammarby en stabil seger borta mot Degerfors. AIK behåller sin tredjeplats i tabellen efter vinst mot Varberg och en delad poäng på Studenternas säkrade Blåvitts allsvenska kontrakt

Degerfors IF – Hammarby 1-4
Det var bortalaget Hammarby som var det starkare laget från start på Stora Valla. Bjørn Paulsen nickade in Bajens första mål och inte långt därefter stegade Astrit Selmani fram till straffpunkten och satte 0-2 efter att Paulsen gått omkull i straffområdet. I andra halvlek utökade Bajen sin ledning till såväl 0-3, genom Paulinho Guerreiro, och 0-4, genom Gustav Ludwigsson. Degerfors reducerarde till 1-4 genom Victor Edvardsen i den 89:e minuten men hade inte mycket att sätta emot tabellfemman Bajen.

Halmstads BK– IF Elfsborg 0-1
Halmstad BK jagar nytt allsvenskt kontrakt och välkomnade guldjagade Elfsborg till Örjans Vall på söndagen. Matchen inleddes med en jämn första halvlek där båda lagen skapade chanser. Drygt en kvart in i andra halvlek blåste domaren straff för Halmstad, men Tim Rönning i Elfsborgs mål gjorde en prakträddning på Samuel Kroons straff och ledningsmålet uteblev. Halmstad skapade farliga chanser framåt men matchen såg ut att bli en mållös historia ända fram till slutsekunderna. Då satte Jacob Ondrejka matchens enda mål sköt hem tre poäng till sitt Elfsborg. Vinsten innebär att Elfsborg i allra högsta grad håller sig levande i guldstriden.

Varbergs BoIS – AIK 0-1
Trots att AIK är med i guldstriden i toppen av tabellen åkte de till Varberg på söndagen utan att ha vunnit på bortaplan på över tre månader. Varberg har också visat en stark hemmaform under säsongen och det visade sig även i denna matchen som blev målsnål. Det var visserligen bortalaget AIK som satte högst press inledningsvis men Varberg stod emot och höll igen bakåt samtidigt som även de lyckades skapa chanser framåt. Efter en lång period med högt tryck från AIK i andra halvlek lyckades dock Nabil Bahoui sätta 0-1. Men fler mål än så blev det inte på Varberg Energi Arena. Vinsten innebär att AIK i allra högsta grad är fortsatt inblandad i toppstriden och behåller sin tredjeplats.

IK SIrius – IFK Göteborg 3-3
Det blev en målrik kväll på Studenternas när IFK Göteborg gästade Sirius. Det var gästande Blåvitt som inledde målskyttet och tog ledningen genom Hosam Aiesh. Kvitteringen från Sirius kom knappt en kvart senare genom Edi Sylisufaj. Innan första halvlek var slut gjorde båda lagen varsitt mål till, Blåvitt genom Oscar Vilhelmsson och Sirius genom Adam Hellborg. För första gången i matchen går sedan Sirius upp i ledningen, återigen geom Hellborg och det är även Sirius som har överlägset flest avslut på mål under matchens gång. Men i den 91:e minuten hittar Mattias Bjärmyr nätet och säkrar en poäng för Blåvitt och därmed det allsvenska kontrakt för 2022. För Sirius saknas dock bara en poäng för ett säkrat kontrakt med två matcher kvar att spela.