Nyheter

Chevron
”Jag väljer att hylla laget istället”

”Jag väljer att hylla laget istället”

Hammarbys spelskicklige assistmakare Darijan Bojanic tog hem den sista Månadens spelare i Allsvenskan för säsongen. Bojanic var starkt bidragande till att Hammarby krigade om guldet ända in i det sista, men väljer ändå att lyfta fram kollektivet.
– Jag väljer att hylla laget istället, säger Bojanic till allsvenskan.se.

Darijan Bojanic säger att Hammarby hade velat ha mer än en tredjeplats i Allsvenskan men känner ändå att laget får vara nöjda med säsongen.

– Vi hade en lite trög start men vi jobbade oss upp hela tiden. Vi hade många måstematcher på slutet som vi var tvungna att vinna för att hänga med. Klubben är på bra väg mot något stort. Det visade vi i höstas. Det räckte bara till en tredjeplats den här gången, men vi är hungriga och känner att vi vill ha mer.

Du själv tog hem Månadens spelare den sista månaden.
– Ja, men jag tycker att hela laget var bra som just ett lag i hela oktober. Vi vann alla måstematcher på slutet och gav oss själva chansen till guldet. Vi gjorde det med bravur.

– Men det är klart att det känns bra att vinna utmärkelsen. Det är kul att det belönas när man gjort något bra på planen.

Hur ser framtiden ut?
– Vi vill vara ett topplag och etablera oss däruppe. Vi ska vara topp tre varje år. Det är rimligt. 

Framtiden för din egen karriär?
– Jag tar det dag för dag. Jag blickar inte längre fram än så.

Som vinnare av Månadens spelare får du också 10 000 kronor av Svenska Spel att ge till ett samhällsengagemang i din klubb.
– Ja, jag väljer Spontanfotbollssatsningen som ingår i Samhällsmatchen. Fotboll är glädje för mig och Hammarbys spontanfotboll tycker jag är en väldigt bra satsning. Den spontana fotbollen har gett mig väldigt mycket under min uppväxt, och tagit mig dit jag är idag.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Alla vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgården
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby
September: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Oktober: Darijan Bojanic, Hammarby