Nyheter

Chevron
Janne Mian klar för Hammarby

Janne Mian klar för Hammarby

Tränaren har de senaste säsongerna tillhört Elfsborg där han varit både huvud- och assisterande tränare för Boråslaget.

Janne Mian återvänder till klubben han lämnade 2010 och på hans visitkort kommer det stå resurstränare, med inriktning på fys och individuell träning.

Han ersätter Jimmy Lidberg som tackat nej till en förlängning som fysansvarig i Hammarby.

–  Det har varit otroligt inspirerande att jobba här och vi har startat en resa som bara är i sin linda, så det svider att tacka nej till en förlängning. Jag kommer att trappa ner fram till mitten av februari. Sedan får vi se, jag stänger inte alls dörren för jag brinner verkligen för det här, så vi får se vad framtiden har att utvisa, säger Lidberg till klubbens hemsida.

Janne Mian ser framemot att komma igång med arbetet i sin nygamla klubb.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby, som har gjort en fin resa och etablerat sig som ett topplag i Allsvenskan. Nu kommer jag att jobba med fysen, till en början tillsammans med Jimmy, och jag kommer att vara ett bollplank till tränarna kring fysen, jobba med individuell träning, hjälpa till med behandling av spelare och bistå i utvecklandet av rehaborganisationen. Det är en väldigt spännande roll, och först och främst ska jag nu lära känna spelarna och se vilka behov de ha, säger Mian till hammarbyfotboll.se.

FOTO: Bildbyrån