Nyheter

Chevron
Järdler blir ny huvudtränare i Mjällby

Järdler blir ny huvudtränare i Mjällby

Mjällby AIF anställer tidigare assisterande tränaren Christian Järdler som ny huvudtränare till och med säsongen 2022.
– Christian har gjort väldigt starka insatser under 2020, är omtyckt av människor i föreningen samt besitter en stor fotbollskompetens, kommenterar sportchefen Hasse Larsson.

Mjällby AIF slutade femma i Allsvenskan som nykomling 2020 med Marcus Lantz på tränarbänken. Det har sedan tidigare varit klart att Lantz lämnar klubben, och på fjärde advent meddelade MAIF att man satsar vidare in i 2021 med tidigare assisterande tränaren Christian Järdler som ny huvudtränare.

– En av de största prioriteringarna i vårt arbete kring ledarstaben 2021 har varit att förlänga med Christian. Vi har sedan utvärderat och jämfört med alternativ för att se vilka ledarkonstellationer vi tror blir bäst för Mjällby AIF 2021 och framåt. Det är därför oerhört glädjande att vi idag kan meddela att Christian kommer leda årets ledarstyrka som vi anser tillsammans vara otroligt kompetent, säger sportchefen Hasse Larsson.

– Jag glad och stolt över att vi kommit överens om att fortsätta att arbeta tillsammans. Jag är oerhört motiverad men också väldigt ödmjuk inför den stora utmaning som ligger framför oss det andra året i Allsvenskan, säger Järdler.

Läs mer om nyheten på Mjällbys webbsida här och en intervju med Järdler om det nya uppdraget här.

Foto: bildbyrån