Nyheter

Chevron
Jeremejeff lämnar Malmö – återvänder till Hisingen

Jeremejeff lämnar Malmö – återvänder till Hisingen

Efter två år i Malmö FF är det nu klart att Alexander Jeremejeff återvänder till BK Häcken. Anfallaren har skrivit ett kontrakt med göteborgsklubben som sträcker sig till hösten 2021.

Den 24-årige anfallaren lämnade Hisingen och BK Häcken för spel i Malmö FF under sommaren 2016. Gårdagens Champions League-kval blev den sista matchen i himmelsblått för Jeremejeff.

Det blev totalt 57 matcher, 14 mål och 13 målgivande passningar i Malmö FF. Nu återvänder han till klubben där han slog igenom på allsvensk nivå.

– Skönt att det är klart och nu ser jag bara fram emot att få börja spela matcher med BK Häcken, säger han till klubbens hemsida.

Anledningen till att det blev en återkomst till Häcken var enkel.

– Man spelar fotboll för att få spela matcher, och det vill jag börja göra igen. Att få göra det ”hemma” och komma tillbaka till en miljö som man känner och ta ny fart igen, känns bra, säger han.

Sonny Carlsson, BK Häckens sportchef, är nöjd med köpet.

– Vi har under en längre tid letat efter en anfallare och att vi nu har nått i mål med Alexander känns väldigt bra. Malmö FF ville förlänga med Alex, men han var tydligt med att han ville till oss, vilket gjorde att vi valde att gå på det spåret och köpa loss honom, säger han till klubbens hemsida.
Alexander Jeremejeff gör sin första träning med sin nygamla klubb på fredag och är spelklar till lagets bortamöte med Djurgården på söndag.

Eftersom han deltagit i Malmö FF:s kvalspel till Europa får han inte medverka i BK Häckens försök att ta sig till Europa League.