Nyheter

Chevron
Joel Cedergren tar över i ÖSK

Joel Cedergren tar över i ÖSK

Tidigare idag meddelade Örebro SK att man går skilda vägar med Marcus Lantz. Nu står det klart att Joel Cedergren tar över.

47-årige Joel Cedergren tar över Örebro SK, det bekröftade klubben idag. Cedergren har skrivit på ett treårskontrakt och tillträder direkt.

ÖSK slutade näst sist i Allsvenskan och spelar således i Superettan nästa säsong. 

Cedergren har en lång spelakarriär bakom sig och har tränat GIF Sundsvall i sju år.

– Jag är både glad och stolt över att ha skrivit på för Örebro SK. Det är en stark och välorganiserad klubb, med en stark drivkraft att vilja bli ännu bättre. Även om klubben har ett tufft år bakom sig ser jag Örebro som en av toppklubbarna i svensk elitfotboll. Jag kommer hit för att bidra med min kunskap för att utveckla oss till att bli ett starkt lag. Vi ska spela en framgångsrik fotboll där vi är det dominerande laget och min önskan är att Örebroarna både ska uppskatta spelet och det sätt spelarna uppträder på. Jag har den djupaste respekt för hur mycket en klubb som ÖSK betyder för Örebroarna och jag är mycket motiverad att bidra till den nystart som klubben nu gör, säger Joel Cedergren till oskfotboll.se.

Kent Persson, ordförande i ÖSK, är nöjd med rekryteringen och tror att klubben gjort rätt val.

– Vi står inför en viktig vinter där många beslut behöver fattas. Efter en tuff säsong har vi samlat energi för att blicka framåt och tränarrekryteringen har varit högst prioriterad. Efter en väldigt noggrann rekryteringsprocess har styrelsen valt Joel Cedergren som vår huvudkandidat och jag är väldigt glad att vi kan presentera honom idag. Joel har precis de egenskaper vi söker för att bygga ett nytt, framgångsrikt ÖSK på planen, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: oskfotboll.se