Nyheter

Chevron
Johan Wiland missar resten av säsongen

Johan Wiland missar resten av säsongen

Hammarbys målvakt Johan Wiland missar resten av säsongen efter att ha opererats för en axelskada.
– Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen, säger sportchefen Jesper Jansson.

Hammarby tvingas avsluta Allsvenskan 2018 utan Johan Wiland mellan stolparna. En akut axeloperation kommer att hålla den rutinerade målvakten borta från spel resten av säsongen.

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys webbsida.

– Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen. Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt, säger Jansson.

Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz redogör närmare för skadeproblematiken: 

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna.

– Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Klotz.

I Hammarbys senaste match satt Davor Blazevic på bänken som målvaktsreserv. Dessutom finns 37-årige burväktaren Benny Lekström i truppen.