Nyheter

Chevron
Johansson: “När jag kom hit skulle vi sikta på guldet”

Johansson: “När jag kom hit skulle vi sikta på guldet”

Marko Johanssons Malmö FF har chansen att säkra SM-guldet på söndag. Då passar målvakten på att hylla Johan Dahlin.

Den inledande delen av säsong en 2020 spenderade Marko Johansson i Mjällby AIF, utlånad från Malmö FF. Åtta allsvenska matcher blev det i gult och svart innan han kallades tillbaka till Skåne.

– När jag kom hit skulle vi sikta på guldet och mitt mål var att komma in i laget så bra som möjligt. Jag hade inte en tanke på att spela varje match, utan jag ville komma tillbaka och utveckla de bitarna som Jonnie (Fedel, målvaktstränare) och de andra ledarna jobbar med, säger Johansson till MFF:s hemsida.

Men mycket spel har det blivit. Ordinarie målvakten Johan Dahlin opererades i oktober och Johansson har tagit över som förstaval. Tolv spelade matcher i Allsvenskan och fyra nollor senare är Malmö FF nära ett 21:a SM-guld. Tre poäng krävs i de fyra avslutande omgångarna och den första matchbollen har man på söndag när IK Sirius gästar Stadion.

– Jag känner att jag har en stor delaktighet i det, då jag är lagets sista utpost och tycker att jag har svarat för en bra säsong, säger han och fortsätter: Jag kommer att skriva till Johan att ”det här är för dig”. Jag tog över som etta efter att Johan skadat sig och vinner vi på söndag är det för honom. Jag vet att han vill vara där jag är just nu och han hade förtjänat att spela resten av matcherna och vinna ett SM-guld, säger Marko Johansson till MFF:s hemsida.

FOTO: Bildbyrån