Johansson nickade MAIF till segern mot MFF

Herman Johansson gjorde matchens enda mål när Mjällby AIF vann mot Malmö FF för andra gången den här säsongen.

Mjällby AIF – Malmö FF: 1–0
Mjällby AIF bortabesegrade Malmö FF med 2–1 i början av juli. I mitten av augusti kom sommarens andra seger för MAIF mot MFF. Formstarke David Löfquist skruvade in en frispark från vänsterkanten som Herman Johansson nickade i nät i den 33:e minuten, och sedan slet hemmalaget hårt för att behålla sin ledning. Malmö hade ett par lägen där bollen såg ut att gå i nät, men ena gången nickades den undan i sista stund, och när Isaac Kiese Thelin vinklade ett avslut mot mål i slutminuterna smet bollen utanför. MFF missade därmed chansen att ta över serieledningen. Det är fortsatt oerhört jämnt i toppen där IF Elfsborg toppar på 42 poäng, BK Häcken är tvåa på 41 och Malmö trea, även de på 41 men med lite sämre målskillnad.

IFK Värnamo – Degerfors IF: 0–1
I botten av tabellen gällde det för Degerfors IF att hålla jämna steg med IFK Göteborg (seger i omgång 19) och AIK (oavgjort i omgång 19). En lång tillställning på Finnvedsvalen såg ut att sluta 0–0, men i den 94:e minuten kunde Diego Campos frälsta gästerna med sitt 1–0-mål i friläge. Assist: norske målvakten Sondre Rossbach med kvällens längsta utspark. Rödvitt lämnar därmed över kvalplatsen till Gnaget och tar sig upp på säker mark.