Nyheter

Chevron
Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF

Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF

Efter två säsonger, två SM-guld och ett Champions League-gruppspel lämnar Jon Dahl Tomasson Malmö FF.

Två raka SM-guld, gruppspel i Europa League och Champions League. Det har varit en framgångsrik tid på posten som huvudtränare i Malmö FF för den danske tidigare landslagsmannen. Nu har han, gemensamt med klubben, tagit beslutet att lmna sin post för nya äventyr.

– Det var ett svårt beslut att ta farväl men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF. Jag är ödmjuk, tacksam och stolt över att ha varit tränare i en av de största klubbarna i Skandinavien. Och stolt över att vi under de här två åren har skrivit in nya vackra kapitel i klubbens historieböcker, säger Jon Dahl Tomasson till mff.se.

Var Jon Dahl Tomassons tränarresa tar vägen nu är inte klart och vem som tar över efter dansken hos de regerande mästarna är heller inte klart. Klubbens sportchef, Daniel Andersson, har tillsammans med sin stab satt igång arbetet med att hitta en ny tränare.

– Jon har meddelat att han vill lämna MFF och efter diskussioner har vi i samförstånd beslutat att skiljas åt. Det är tråkigt så klart. Det har verkligen varit en framgångssaga och vi har haft ett jättebra samarbete hela tiden. Vi har åstadkommit mycket under de här två åren. Dels har vi vunnit titlar och gått till Champions League. Men också utvecklat vårt spel, gett unga spelare chansen och sett hur spelargruppen höjt sig på individnivå. Nu startar jakten på en ny tränare och vi är givetvis alltid förberedda med potentiella namn och en profil för vilka egenskaper vi letar efter, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån